Kuvaterveisiä ONL:n lastenleireiltä 2011-21

Matkapahoinvointi, alkujännitys, kaverien kuikuilu, majapaikkojen siunaaminen, jatkuva syöminen, kämppämajoitus, sääsket, kirkko, leirinuotio, saunavuoro, uiminen, disco, limbokisa, ikkunanluukkukioski, kädentaidot, pihaleikit, iltavilli, yöjuoksu…

Lastenleireillä toistuvat vuodesta toiseen tietyt vakiintuneet asiat, joita jo yhden leirikesän jälkeen palaavat ohjaajat ja leiriläiset osaavat odottaa.

Kokosimme kymmenen Puroniemessä pidetyn lasten ja varhaisnuorten leirin kuvatunnelmia galleriaksi, kurkkaa löydätkö itsesi tai jonkun tuntemasi ihmisen kuvista!

Bonusosiona vielä lopussa ”naamat” eli erilaisia kameroihin tallentuneita ilmeitä ja ilveilyjä vuosien varrelta.


2011
Vuoden 2011 leirillä rakennettiin mm. majoja ja pidettiin ohjelmalliset iltamat. Pappina toimi pappismunnki Johannes ja leirinjohtajana Maria Kauppila.

_________

2012
Nyt musisoitiin todella paljon sekä pohdittiin minäkuvaa erilaisin tavoin, mm. tehtiin voimaannuttavien (henkilökohtaisten) valokuvien projekti. Leiri osui Puroniemen praasniekan ajankohtaan, joten leiriliturgiassa oli mukana myös poikkeuksellisen monta papistoon kuuluvaa.

(Valokuvat Tiina Hassinen ja ONL)

________________

2013
Erityisteemana oli ”Selviytyjät Puroniemi”, yksi tehtävistä oli varhaisnuorten yöpyminen puolijoukkueteltassa. Leirillä pidettiin myös leiriolympialaiset, lajeina oli ainakin perinteiset ”hammastikun heitto” sekä ”joukkueviesti vuotavalla astialla vettä kuljettaen”.

(Kuvat Tiina Hassinen ja ONL)

___________

2014
Leirin aikana oli useita erilaisia pulmatehtäviä, joista piti selvitä joukkueina. Leirin kohokohtia olivat isä Olli Matsin opetustuokio sekä paikallisen palokunnan vierailu, sammutusnäytöksineen.

(Kuvat ONL ja Enni Hakkarainen)

________

2015
Leirin erityisteemana oli vesi. Johtajana toimi aiempien vuosien ahkera talkoolainen, Ilona Ruohomäki, monivuotisen leirinjohtajan Marian loukkaannuttua liikenneonnettomuudessa. Isä Olli Matsi vieraili pappina ja kanttoroinnin hoiti jälleen kerran kanttori(-rumpali) Markus Hänninen.

(Kuvat Enni Kuikka)

_________

2016
Tältä leiriltä on liiton arkistossa vain muutama kuva tallessa… Talkoilla kerättiin kuitenkin säkkitolkulla käpyjä kankaalta sekä maalattiin linnunpönttöjä. Leirillä vieraili kaksikin pappia, isä Timo Mäkirinta sekä isä Leo Tuutti.

_____

2017
Palloillaan! Tällä leirillä oli teemana kansainvälisyys ja siksipä opeteltiin mm. syömään puikoilla. Leirikeskukseen ilmestynyt pingispöytä herätti ihastusta, myös petanque, mölkky ja vesi-ilmapalloleikit saivat suosiota. Kioski pyöri tuttuun tapaan tänäkin vuonna ja yöjuoksu oli ohjaajien organsoima ja johdatti varhaisnuoret Villa Vilulaan iltasyöminkeihin…. Pappina toimi isä Risto Käyhkö ja kanttorina Satu (Vola).

(Kuvat ONL ja Enni Kuikka)

________

2018
Saako halata? No, mikäpä jottei! Tällä leirillä oli teemana mm. ilo ja hyvinvointi. Hauskaa oli myös tehdä arkkipiispa Leolle onnitteluvideotervehdys, joskin kanttori Markuksen drone syöksyi sen kuvaamisen lopussa mäntyyn…
Onnitteluvideon voit katsoa täältä.

(Kuvat ONL ja Enni Kuikka)

________

2019
Erityisteemana oli tällä kertaa osallisuus ja pienryhmissä tehtiin mm. elokuvakäsikirjoitukset, näyttelmiset ja kuvaamiset. Leirinjohtajan autostakin tehtiin taiteellisista syistä ”Kardashianien Lambourghini” 😉 Kevään jääkiekko-otteluissa Mörkö Anttila oli juuri ns. lyönyt sisään, joten leirin kasvomaalauksissa olikin suurena suosikkina Suomi- ja Mörkö-teemat!

(Kuvat ONL)

______

2020
Leiriä ei poikkeuksellisesti voitu järjestää ollenkaan, vallitsevien koronapandemiarajoitusten vuoksi.

2021
Käsiä pestiin oikein urakalla ja ohjaajat hikoilivat sisätiloissa maskeissa ja visiireissä, kiitos koronan… Kesä oli muutenkin todella kuuma ja siksi vedestä nautittiin uiden, veneillen ja kalastaen. Leiriläiset oli jaettu majoituksessa ja sisäohjelmissa sekä ruokailuissa kolmeen erilliseen ryhmään. Rajoitusten vuoksi ei uskallettu myöskään pitää perinteistä leiridiscoa, onneksi Teslan ympärille saatiin kuitenkin ajoiksi tanssikilpailu ja jammailua! Mukavaa olivat myös erilaiset rastiradat ja aluesuunnistus. Pappina toimi isä Risto Käyhkö ja kanttorina Markus.

(Kuvat ONL, Outi Ylinen, Lotta Hakoila)

_______

NAAMAT-BONUSOSIO
eli kameroihin tallentuneita lastenleirien 2011-2021 kasvoja, ilmeitä, eleitä, katseita.