Joulupaasto on alkanut! Mitä paasto voisi olla sinulle?

15. päivä joulukuuta on alkanut joulupaasto. Se kestää aina joulupäivään 25.12. saakka, eli jouluaatto on vielä paastopäivä. Mitä sitten paasto voisi tarkoittaa?

1. Vähennä jostakin

2. Tee pienellä tavalla maailmasta parempi

Paaston ajatuksena on saada enemmän aikaa ja tilaa hyvälle. Voit koittaa vähentää puhelimella tai ruudulla oloa, tai vaikkapa käyttää yksi sessio ruudun ääressä siihen, että soitatkin jollekin ystävälle tai sukulaiselle. Myös herkut maistuvat paremmalta, jos niitä säästää tiettyyn päivään tai joulupäivään asti.

Poimi kadulta roska ja laita se roskikseen. Kysy voitko auttaa jotakuta, vaikka isääsi tai äitiäsi tai sisarustasi. Askartele tuntemattomalle iloinen joulukortti ja laita se jonkun postilaatikkoon.

3. Säästä pienikin summa rahaa ja laita se hyväntekeväisyyteen

Palautuspulloista tulleet rahat tai vaikka viikkorahasta säästetyn osan voi laittaa esimerkiksi Filantropian Elämänlanka- joulupaastokeräykseen, jolla autetaan naisia Itä-Afrikassa ja Syyriassa (https://filantropia.fi/kohde/paastokerays/). Älä osta mitään -päivä on 25.11. ja esimerkiksi tuolloin onkin ostamisen sijaan mahtava päivä lahjoittaa hyvään tarkoitukseen!

4. Lue aamu- ja iltarukous

Ota tavaksi tehdä ainakin ristinmerkki aamuin ja illoin sekä lausu rukous läheistesi ja kaikkien ihmisten ja eläinten puolesta.