Liiton uusi puheenjohtaja esittäytyy

Rovaniemellä leirikeskus Leirikarissa ja verkossa 25.3.2023 pidetyssä ONL ry:n vuosikokouksessa valittiin liiton johtokuntaan kolme uutta jäsentä.

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yhteisöpedagogi Antti Potkonen Joensuun ortodoksisesta seurakunnasta. Antti tekee ammatikseen kunnallista nuorisotyötä ja lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus ortodoksisena ohjaajana, mm. Helsingin, Kainuun ja liiton leireiltä. 32-vuotias Antti on ollut myös liitossa töissä vuosina 2015-2017 sekä toiminut liiton johtokunnan jäsenenä.

Antti vastaili Tuohustulen kysymyksiin:

  1. Kuka olet ja mistä tulet?

Meikä on Antti Potkonen ja nykyään tulen Ilomantsista. Alunperin olen Ylivieskasta, mutta lapsuuden ja nuoruuden asuin Vihdissä. Työskentelen tällä hetkellä yläkoululla, mutta olen aloittamassa Joensuun seurakunnassa kasvatustyöntekijänä sopivasti leirikesäksi.

  1. Mitä uusi puheenjohtaja tuumii liiton juhlavuoden teemasta ”rohkeasti ortodoksi”? Mitä ajatuksia tai toiveita herää?

Teema on erinomainen! Vaikka me olemme pieni kirkko ja tuntuu, että meitä ei omalla paikkakunnalla välttämättä ole montaa, niin koko Suomessa meitä on kuitenkin paljon. Nykyään varsinkin eri somekanavien kautta on helppo löytää muita samanikäisiä ja samanhenkisiä ortodokseja.

Olkaa siis rohkeasti omia itsejänne!

  1. Jos haluaisin vaikuttaa tai tulla mukaan lasten ja nuorten toimintaan, miten pitäisi toimia?

Ensimmäisenä kannattaa tutustua oman seurakunnan toimintaan, joko sieltä löytyisi mielenkiintoista tekemistä, johon voisi osallistua.

Kannattaa olla yhteydessä seurakunnan kasvatustyöntekijään tai jos sellaista ei seurakunnassa ole, niin tällöin tuttuun pappiin tai kanttoriin. He ovat aina valmiina kuuntelemaan ja ottamaan vinkistä vaarin uuden toiminnan suhteen.

  1. TOP 3 – vinkit alkavaan kesään ja vaikkapa leireille.

Jokaisen kesän top 3 asiaa ovat aina:

Kavereiden kanssa hengaaminen ulkona, saunominen ja uiminen, jäätelön syöminen ja lämmöstä nauttiminen. Ja mikä näissä asioissa on parasta on se, että näitä kaikkia voi tehdä seurakuntien järjestämillä lasten,- ja nuorten leireillä!

Ei kun rohkeasti vain ilmoittautumaan, jos kesäsuunnitelmat on vielä auki.

Monia vuosia uudellen puheenjohtajalle!