Tuohustulen pitkäaikainen kuvittaja Anastasia suuntaa kohti uutta

Tuohustulen puuhatehtäviä tekevät ovat varmasti huomanneet nimen Anastasia Torhamo. Anastasia istahti Tuohustulen haastatteluun ja rohkaisee nuoria tarttumaan kirkon töihin vaikka lehtiavustajana!

Kuka olet ja mistä tulet?


Olen Anastasia Torhamo, 20 -vuotias ex-turkulainen, nykyinen tamperelainen. Muutin nyt syksyllä Tampereelle opiskelupaikan vuoksi. Pääsin opiskelemaan lääketieteen lisensiaatiksi Tampereen yliopistolle eli tulevaksi lääkäriksi. Pidin pari välivuotta lukion jälkeen, ensimmäisen ihan omasta halustani. Niitä en kadu yhtään ja niiden aikana opin aivan valtavasti uutta. Pääsykokeisiin en missään vaiheessa lukenutkaan kun mulle helpompi reitti oli korotella jo valmiiksi melko hyviä yo-kirjoitusten arvosanoja. Se kävi kätevästi työnteon ohessa, eikä kaikkia paukkuja tarvinnut laittaa yhteen kokeeseen kun tilaisuuksia oli paljon useampia. Korottelujen sekä myynti- ja koulunkäynninohjaustöiden ohella ehdin myös olla mukana seurakunnan nuortentoiminnan vetämisessä, kirkkokuorossa laulamisessa ja Tuohustuleen puuhien tekemisessä.

Miten päädyit puuhien tekoon ONL:lle?

Puuhien tekoon päädyin oltuani ohjaajana ONL:n Puroniemen lasten- ja nuortenleirillä. Leirin päätyttyä Maria Kauppila keksi kysellä minua tekemään paria puuhaa Tuohustulen seuraavaa painosta varten. Sille tielle sitten jäinkin ja puuhia olen tehnyt nyt noin neljä vuotta :). Ennen puuhien tekoa olen harrastanut piirtämistä ja taiteilua koko elämäni. Missään taidekouluissa en ole käynyt, mutta olen rakastanut piirtämistä ihan pienestä asti. Esimerkiksi eskarissa yksi lempparipuuhistani oli ottaa piirroksiin inspiraatiota ukkini vanhassa lintukirjassa olevista hienoista lintupiirroksista.

Mitä puuhaat uusien opintojen ohella ja mitä vinkkejä antaisit nuorille, jotka mahdollisesti haluaisivat olla kirkon työssä mukana?

Nyt Tuohustuleen piirtäminen jää omalta osaltani tauolle pian alkavien opiskelukiireiden vuoksi. Olen kuitenkin Tampereellakin hakeutunut seurakunnan kuoroon laulamaan, sillä se oli Turussakin minulle niin rakas harrastus. Pyrin jaksamiseni mukaan olemaan mukaan uuden seurakunnan toiminnassa, mitä kannustan muitakin nuoria tekemään. Opiskelujen aloittaminen ja opiskelu yleensäkin on rankkaa puuhaa, johon esimerkiksi seurakunnan toiminta voi tarjota kaivattua vaihtelua. Kannattaa siis tarttua leirien ja seurakuntien kautta tuleviin tarjouksiin ja niiden kautta voi päätyä jopa puuhailijaksi Tuohustuleen 😉

Tuohustuli toivottaa Anastasialle monia vuosia ja teräviä skalpelleja!