Erilainen pääsiäinen – pääsiäistarina

Velmua harmittaa. Tosi paljon.

Joka vuosi Velmun perhe juhlii pääsiäistä leirillä. Leirillä leikitään ja pelaillaan, syödään ja saunotaan. Joka päivä käydään myös kirkossa ja pääsiäisyönä on suuri juhla. Silloin valvotaan myöhään ja syödään suuri ateria keskellä yötä.

Pääsiäisleiri on Velmun suosikkiasia. Leiri alkaa muutaman päivän päästä ja Velmu on jo ehtinyt pakkaamaan laukkunsa monta kertaa. Velmu oli niin innoissaan.

Sitten pikkusisko sairastui ja vanhemmat sanoivat, etteivät he voikaan lähteä leirille. Nyt Velmu on surullinen, vaikka hän ymmärtääkin, miksi leirille lähtö ei onnistu.

Kun koulun pääsiäisloma alkaa, tulee Velmu tavalliseen tapaan kotiin. Siellä vanhemmat odottavat häntä yllätyksen kanssa: perhe ei voi lähteä pääsiäisleirille, joten vanhemmat ovat tuoneet leirin kotiin.

Seuraavina päivinä Velmun perhe tekee kaikkia niitä juttuja, joita leirilläkin tehtäisiin. Velmu askartelee ja maalaa ja koristelee kotia pääsiäistä varten. Tietokoneelta katsotaan jumalanpalveluksia. Perhe käy saunassa ja menee takapihalle lumeen kierimään, kaikki paitsi pikkusisko siis.

Lauantaina Velmu valmistaa vanhempiensa kanssa juhla-aterian. Kun keskiyö koittaa, katsoo perhe tietokoneen ruudulta juhlajumalanpalvelusta. Kotona on pimeää, ja kun vanhemmat sytyttävät kynttilöitä valaisemaan huonetta, tuntuu Velmusta kuin he olisivat oikeastikin leirikirkossa. Koko perhe laulaa ja vastaa kovaan ääneen pääsiäistervehdyksiin ruudulta näkyvän kirkkokansan mukana.

Palveluksen jälkeen syödään hyvin ja aamulla nukutaan pitkään. Maanantaihin mennessä sisko on ehtinyt jo tervehtyä ja koko perhe suuntaa yhdessä lasten pääsiäisjuhlaan.

Pääsiäisestä ei tullut sellaista kuin Velmu oli odottanut. Mutta oli se silti aika hauska.

Teksti: Sanna Salo
Kuva: Anni Repo