Rohkeasti kasteelle

Uskaltaisitko mennä tuonne jokeen, jossa kenialainen piispa Neofitos seisoo? Vesi näyttää ruskean vihreältä eikä yhtään voi tietää minkälainen pohja siellä on. Piispa seisoo papin kanssa joessa, koska hän aikoo kastaa uusia seurakuntalaisia kirkon jäseniksi.

Suurin osa meistä suomalaisista kastetaan vauvoina, joten tuollainen eri-ikäisten kastaminen on meille vähän vierasta. Kysy kotona pelottiko sinua silloin kun kastettiin, vai olitko rohkea.

Keniassa jokainen kastettava oli vähän peloissaan. Vesi oli viileää ja pohja tuntui epätasaiselta. Joskus pitää kuitenkin olla rohkea ja ottaa askelia eteenpäin, vaikka pelottaisi. Onneksi piispa piti lujasti kiinni ja pienimmätkin lapset pääsivät heti lämpöisten pyyhkeiden sisälle. Kaikille taputettiin ja hurrattiin. Kasteesta tuli iloinen juhla.

Teksti ja kuvat: Filantropia