Mitä minä voisin tehdä kirkossa?

Lapsille ja nuorille on kirkossa paljonkin tehtävää. Kaikki osallistuvat tietysti rukoukseen ja Jumalan palvelemiseen. Kysy rohkeasti myös mahdollisuutta päästä mukaan vaikkapa jumalanpalvelusta avustamaan, kirkkokahvien järjestämiseen tai vaikkapa lehtien haravointiin talkoissa. Alla on lueteltu erilaisia tehtäviä kirkossa!

Osallistuja

Tule kirkkoon! Jumalanpalvelus on kaikille yhteinen palvelus. Ja tiesitkö, että iltarukouskin on yhteydenpitoa Jumalan kautta muihinkin ihmisiin.

Kuva: Joonas Ratilainen

Ponomari

Kirkossa papit tarvitsevat usein apulaisia. Kysy mitä sinä voisit tehdä. Esimerkiksi kirkonkellot tarvitsevat soittajia!

Laulaja

Tykkäätkö laulaa? Seurakunnassa voi olla oma lapsi- tai nuorisokuoro. Kysy kanttorilta miten voisit olla avuksi.

Kuva: Heikki Santasalo

Kuva: Tiina Hassinen

Talkoolainen

Seurakunnassa on paljon ihan tavallista tehtävää. Voit auttaa kirkkokahvien teossa, tarjoilussa tai tiskaamisessa. Monissa kirkoissa järjestetään myös talkoita esimerkiksi kirkon pihojen hoitamiseksi.

Kerholainen

Katso seurakunnan sivuilta mitä kerhoja seurakunnassasi on. Ja aina voi uutta kerhoa ehdottaa!

Kuva: Markus Hänninen
Kuva: Joonas Ratilainen

Leiriläinen

Erityisesti kesällä seurakunnissa on paljon leirejä. Lähde mukaan ja saat taatusti uusia kavereita ja kivaa tekemistä.

Vähän vanhemmille sopivat sellaiset tehtävät, joihin kuuluu myös vastuuta. Seurakunnissa toimii erilaisia piirejä, jotka ottavat mielellään apua vastaan. Mitä jos lähtisit järjestämään pizzailtaa tai lautapeli-iltaa seurakuntalaisille? Diakoniatyö tarvitsee myös aina lisää vapaaehtoisia.