Lasten riemua, uusia kokemuksia ja ystäviä Valamon luostarissa

Kesäkuussa 2023 järjestettiin ensimmäistä kertaa Pienet pyhiinvaeltajat –kurssi Heinäveden Valamossa.

Kurssilla tutustuttiin lasten näkökulmasta Valamon luostariin. Osallistujat saivat kysyä isä igumenilta mieltä askarruttavia asioita. Niitä esitettiinkin vilkkaasti muun muassa luostarielämästä sekä siitä, kuinka monta lettua saa syödä lauantai-illan lettukesteillä. Arvailuja herätti myös se, mikä olisi tuo ohjelmassa mainittu mystinen aarre, jota etsittäisiin seuraavana päivänä.

Aamulla kadonneen aarteen etsintäpartio lähti kulkemaan kartat kädessä ja suojelusenkeli-ikoni löydettiin lopulta tsasounan kätköistä. Löytöpalkkioksi saatuja tuohuksia sytytettiin kotvan kuluttua tunnelmallisessa rukouspalveluksessa.

Sitten jälkeen päästiin hoitamaan pörröisiä Kainuunharmas-lampaita ja rakentamaan metsään erakkomajoja tiimeissä. Vigilian jälkeen kuuliaisuusveljet Stefanos ja Lavrenti paistoivat meille herkullisia räiskäleitä laivarannan nuotiolla auringon laskiessa Juojärven taa.

Sunnuntain liturgian ja juhla-aterian ravitsemina pysähdyttiin vielä ikonimaalauksen alkeiden ja ortodoksisten lastenkirjavinkkien äärelle.

Seuraavan vuoden suosittuun tapahtumaan ilmoittautumiset 15.9.2023 alkaen Valamon opistolle:

kurssit@valamo.fi puh. 017 5701 810

Kurssi saa tukea Suomen ortodoksiselta kirkolta.

Teksti: Virva Suvitie, kuvat: Anna Jääskeläinen