Edullisia ja kivoja kesäloma-aktiviteetti -ideoita

Koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet kesälomalle, joten jos aiot viettää kesäsi Suomessa, niin tässä listattuna parhaimmat vinkit juuri sinulle!

Näihin aktiviteetteihin et tarvitse suurta budjettia ja pystyt myös itse soveltamaan niitä.

Tee summer bucket list.

Summer bucket list on lista, johon kirjoitat ylös asiat joita haluat kokea tai tehdä kesän aikana. Esimerkiksi, nuku yö trampoliinilla.

Vietä päivä rannalla

Vietä mukava päivä rannalla hyvän sään aikaan.

Voit olla  kavereiden, perheenjäsenten tai itsesi kanssa päivän rannalla. Ota mukaan vaikka kirja jota lukea tai kaiutin/kuulokkeet ja nauti musiikista ulkona.

Muista suojautua auringolta riittävästi ja muista nesteytys! 

Sadepäivänä voit pitää sarja- tai elokuvamaratonin.

Esimerkiksi Yle Areenasta löytyy ilmaista katsottavaa kaiken ikäisille. Nuorille suositus Hullu – hullumpi – yläaste -sarjasta.

Leivo kesäinen marjapiirakka.

Voit käydä itse keräämässä luonnosta mustikoita tai vadelmia ja leipoa kesäisen marjapiirakan. Marjapiirakkaohjeita löytyy paljon netistä.

Kokeile uutta lajia! 

Oletko koittanut sup-lautailua tai tennistä ulkona? Monista kirjastoista pystyy lainaamaan urheiluvälineitä ja pelimailoja kirjastokortilla. Ota kaveri mukaan ja käykää lainaamassa haluamanne liikuntavälineet!

Mökkeile!

Mökkeily on yksi suosituin juttu. Mökillä voi pelata pihapelejä, grillata, saunoa tai jos mökki sijaitsee järvellä, voi kalastaa, uida tai käydä veneajelulla. Jos et omista mökkiä, voit kysellä sukulaisilta tai tutuilta olisiko mahdollista päästä käymään mökillä vieraana. 

Reissu kansallispuistoon.

Suomessa on monia kansallispuistoja ja kansallispuistossa käyminen on antoisaa. Näet hienoja maisemia ja Suomen luontoa parhaimmillaan. Usein kansallispuistoissa on huolitellut ja turvalliset tulentekopaikat, joissa voi pitää evästauon.  Kansallispuistoihin pääsee usein autoilla, mutta polkupyöräily on myös hyvä vaihtoehto.

Aada Jaamalainen