Tuhlaajapojan sunnuntai

5.2. on tänä vuonna kolmas Suureen paastoon valmistava sunnuntai eli tuhlaajapojan sunnuntai.

Tarinassa tuhlaajapojasta kerotaan pojasta, joka sai isältään osan tämän omaisuudesta. Poika käytti kaiken omaisuuden matkustamalla ja tuhlailemalla ja joutui palaamaan rutiköyhänä kotiin. Isä kuitenkin ilahtui pojan näkemisestä ja järjesti suuret juhlat hänen kunniakseen.

Tarinassa isällä on myös toinen poika, joka oli jäänyt isän luokse kuuliaisesti. Nyt tämä toinen veli suuttui koska tuhlaajapoika oli saanut riemullisen vastaanoton, vaikka oli toiminut väärin ja itsekkäästi. Isän luo jäänyt veli ajatteli olevansa parempi kuin nuorempi veljensä.

Mutta isä opetti kotiin jäänyttä poikaa, että ei ollut mitään syytä olla iloitsematta siitä että veli oli palannut kotiin. Isä opetti Jumalan rakkaudesta, jolla ei ole rajaa eikä määrää ja joka ei vertaile ihmisiä keskenään. Toisten kanssa ja toisista iloitseminen ei ole keneltäkään pois.

Katso myös video tuhlaajapojan sunnuntaista: