Ihmissuhteista

Jokaisella nuorella on varmasti hetkiä, kun kaipaa ystävien ja kavereiden tukea elämässä.

Tottakai vanhempien ja muiden läheisten tuki ja turva on välttämätöntä, mutta nuorena on tärkeä saada keskustella samanikäisten kanssa. Joskus voi kuitenkin olla ettei hyviä ystäviä olekaan tällä hetkellä, syynä voi olla esimerkiksi eri kouluun meneminen tai muu syy.

On tärkeää jutella jollekin omista tunteistaan, jotka varmasti ovat hieman sekaisin nuoruusiässä. Se on aivan normaalia ja inhimillistä. Jokaisella on oikeus luotettaviin keskusteluihin ja siihen, että tulee kuulluksi. 

Ystävyyden voi löytää montaa eri kautta. Jos alkaa miettimään missä itse on tutustunut omiin ystäviin ja kavereihin, voi tajuta ainakin yhden asian. Ystävillä ja kavereilla on jokin asia mikä yhdistää heitä, esimerkiksi kiinnostuksen kohde, harrastus, uskonto tai saman koulun käyminen.

Olen saanut paljon hyviä ystäviä urheilun kautta ja tutustunut muiden yhdistävien asioiden kautta ihmisiin, joiden kanssa tunnen oloni turvalliseksi ja hyväksytyksi.

Tärkeintä tutustuessa uusiin ihmisiin on olla oma itsensä, sekä keskustella asioista joista on helppo ja luonteva puhua. Ystävyyssuhteen kehittyessä luottamus kasvaa ja voi alkaa kertomaan toiselle myös vähän vakavampiakin asioita esimerkiksi: ihmissuhteiden ylä- ja alamäistä.On hyvä muistaa kuunnella toista ja osoittaa ymmärtävänsä, vaikka ei pystyisi samaistumaan. 

Ystävyyden merkitystä ei voi mitata, ystävyys antaa elämälle paljon sisältöä ja kasvattaa meitä.On kivempaa jakaa elämän parhaita ja ehkä huonompiakin hetkiä ystävän kanssa. 

Jos sinulla ei tällä hetkellä ole ystäviä, niin uskon sinulla olevan potentiaalia löytää ystävä tai enemmänkin. Jokaisessa meissä on asioita jotka tekevät meistä ainutlaatuisia ja ehkä juuri ne asiat tuovat meidät yhteen.

Aada Jaamalainen 16v. lukiolainen Kuopiosta