Johtokunnan uudet jäsenet kannustavat olemaan rohkeasti ortodoksi

Tuohustuli haastatteli ONL:n johtokunnan kaksi uusinta jäsentä. Kysyimme tulokkailta seuraavat kysymykset:

  • 1. Kuka olet ja mistä tulet?
  • 2. Mitä tuumit liiton juhlavuoden teemasta ”rohkeasti ortodoksi”? Mitä ajatuksia ja/tai toiveita herää?
  • 3. Jos haluaisin vaikuttaa tai tulla mukaan lasten ja nuorten toimintaan, miten pitäisi toimia?
  • 4. TOP 3 – vinkit alkavaan kesään ja vaikkapa leireille.

1. Olen Leena Fofonoff, 27 vuotta. Olen viettänyt lapsuuteni Sevettijärvellä mutta nyt asun Rovaniemellä.

2. Kannustan jokaista tekemään ristinmerkkiä, pitämään omaa kaularistiä ja omilla teoillaan osoittamaan, että on rohkeasti ortodoksi! Joskus omaa kaveria tarvitsee vähän opettaa aiheesta, jos ortodoksisuus on vierasta. Toivon, että jaksamme jokainen ystävällisesti kertoa tavoistamme eikä kukaan joudu kiusatuksi. 

3. Kannattaa lähestyä vaikka kirkossa käydessä omaa tuttua pappia, kanttoria tai muuta aikuista ja kertoa toiveista! Aikuisille voi varmasti myös kirjoittaa viestiä, jos ei kirkossa pääse käymään.

4. a) Ota omaa tilaa ja lepoa, kun siltä tuntuu.

b) Kokeile jotain uutta pihapeliä kavereiden kanssa! 

c) Lainaa kirjastosta kirja tai useampi ja uppoudu niihin. 

1. Olen Mikael Honkaselkä ja tällä hetkellä asun Joensuussa, jonne muutin pari vuotta sitten teologian opintojen perässä. Alun perin tulen Rovaniemeltä, mutta valtaosan elämästäni olen asunut Siilinjärvellä.

2. Hyvä ja tärkeä teema! On hienoa huomata, että ONL:n ja seurakuntien leirien jälkeen moni nuori uskaltaakin olla rohkeammin ortodoksi, kun on saanut tutustua myös muihin ortodoksinuoriin. Nuorisotyöllä ja erityisesti muilla lapsilla ja nuorilla on siis paljon merkitystä!

3. Silloin kannattaa ottaa selvää, minkälaista toimintaa oman seurakunnan alueella järjestetään ja mennä rohkeasti mukaan. Kaikilla paikkakunnilla ei välttämättä ole erityisesti nuorille suunnattua säännöllistä toimintaa, mutta tällöin kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä johonkin seurakunnan työntekijään. He osaavat kertoa erilaisista mahdollisuuksista päästä mukaan.

4. a) Uiminen

b) Saunominen,

c) Lomailu.

Bonuksena leireily!